ByLAN 2017 er avlyst!

ByLAN 2017 er avlyst!

Det er etter nøye vurdering, og med svært tungt hjerte – vi må avlyse ByLAN 2017. Denne artikkelen vil prøve å besvare de viktigste spørsmålene, samt forklare hva som ligger bak den tunge avgjørelsen. Hovedårsaken til av vi må avlyse er sviktende billettsalg og mangel på sponsormidler.

Hvorfor?

Kort fortalt – vi selger vi ikke nok billetter. ByLAN skulle i år feire sitt 15 års jubileum, og ByLAN 2017 skulle bli det største og flotteste partyet i vår historie. For å skape et stort og fint arrangement, må vi ha deltagere. I 2015 slo vi alle rekorder med 1202 solgte billetter, men registrerte i 2016 at antallet solgte billetter hadde gått ned noe, til cirka 900 solgte billetter.

Våre mest optimistiske estimater for antall solgte billetter til ByLAN 2017 viser at vi ikke kommer i nærheten av målsetningen for antall deltagere. I skrivende stund har vi enda ikke passert 200 solgte billetter. Det er naturlig å forvente at salget tar seg noe opp noe mot oktober, men ikke nok til at det hadde vært forsvarlig å gå videre med arrangementet.

En annen faktor som spiller inn er de økte kostnadene. Leie av hall blir stadig dyrere, og de direkte- og indirekte kostnadene har gått vesentlig opp. Fraværet av sponsorer som går inn med penger i arrangementet gjør at ByLAN selv må bære størsteparten av kostnadene. Når billettsalget ikke lever opp til forventningene, blir det da økonomisk uansvarlig å gå videre med et arrangement man vet vil ende med et negativt driftsresultat.

Hva med de som har kjøpt billett?

ByLAN vil refundere samtlige solgte billetter, både gavebilletter og vanlige billetter. Dette vil ta 7 til 14 dager, og pengene vil bli utbetalt på samme konto som billetten ble betalt i fra. Det gir bare refusjon for selve billettprisen, og ikke for eventuelle kort- eller transaksjonsgebyrer. Dersom du fikk noen andre til å kjøpe din billett, så må du gå til den personen for å få pengene dine tilbake. Vi kan ikke utbetale pengene til andre kontoer enn den kontoene pengene kom fra. Ingen unntak her!

Hva med ByLANs fremtid?

Organisasjonen ByLAN Bergen har ingen planer om å gi seg, og vi vil bruke høsten på finne nye måter å drive ByLAN på. En modell som sees på er mindre LAN parties, men flere ganger i året. Kanskje på forskjellige steder? Her er det mye å ta tak i, og vit at vi er dedikerte til å skape nye og fine LAN opplevelser for dere i årene som kommer.

Det vil tidligst bli aktuelt å holde et nytt arrangement i 2018.