Informasjon til foreldre

ByLAN organisasjonen har iverksatt en rekke tiltak og rutiner for å sikre at våre deltagere skal ha en trygg og god opplevelse av vårt arrangement. En egen vaktgruppe (Security Crew) besørger vakthold lokalt ved arrangementet. Det er etablert rutiner for samhandling med samtlige nødetater i tilfelle noe skulle skje, og vi har representanter fra Røde Kors til stede under arrangementet. Det har til dags dato ikke oppstått hendelser av alvorlig karakter, noe vi er svært stolte av.

Selv om vi gjør alt vi kan for å skape en trygg og fin opplevelse for ditt barn på ByLAN, er det likevel viktig å påse at foreldre- og deltager tar visse forhåndsregler før- og under ByLAN. Vi vil bistå med å etablere kontakt med foresatte ved behov, samt hjelpe til med å løse store og små utfordringer som kan oppstå underveis.

Det er forelders ansvar og besørge at deltager får tilstrekkelig mat, søvn og tilsyn under ByLAN. Dersom deltager har en medisinsk tilstand (epilepsi, allergi, sukkersyke osv.) som vi som arrangører burde være klar over, bør dette føres på fullmaktsskjema for deltagere under 18 år.

Alder: Vi har ingen nedre aldersgrense på ByLAN. Erfaringsmessig pleier de yngste å være 13-14 år gamle, da er man i stand til å ta vare på seg selv. Vi holder også et ekstra øye med de aller yngste.

Rus: Vi har nulltoleranse for rusmidler, og deltakere som overtrer dette blir bortvist.

Nedenfor finner du ti gode anbefalinger som deltakerne bør følge for å få et vellykket ByLAN. Diskuter dem gjerne med din sønn eller datter, og ring oss gjerne om du har spørsmål – tlf 482 98 152 (døgnvakt i løpet av ByLAN).

01Viktig å ta med

Ta med deg din egen komplette PC, bærbar eller stasjonær. I tillegg må du ha med en nettverkskabel, minimum 10 meter lang. Du må også ha med en strømpad, med kabel som er minimum 2,5 meter lang, men gjerne lenger. Hver deltaker får ett nettverksuttak og ett strømuttak, så skjøteledningen bør ha minst to uttak. Du kan ikke regne med at det er stabilt trådløst nett i salen.

02Soving

Det er gode muligheter for å overnatte på ByLAN. Ta i så fall med deg sovepose/madrass. Alle trenger søvn, og erfaringsmessig får man bedre utbytte av ByLAN når man sover regelmessig. Det er egne avsatte soveområder der man kan legge ut madrassen sin. Telt er ikke tillatt, siden det tar for mye plass.

03Hygiene

Ta med deg toalettsaker og håndkle. Det er dusjer i Vestlandshallen, og du føler deg mer opplagt når du er ren og har pusset tenner. Ta også med deg klesskift, og gjerne en varm genser i tillegg.

04Mat og drikke

Ta med deg mat og drikke, eller penger til mat og drikke. Vi har kantine på ByLAN med rimelige priser, og det er butikker i nærheten. Vi setter opp vannkokere og mikroovner så du kan lage enkle retter selv. Det er ikke minibank eller mulighet til å ta ut penger på kort; ta derfor med kontanter. Andre ting som er greit å ha med er CDer eller DVDer for brenning, litt verktøy om det skulle bli nødvendig med “mekking” på utstyr, en tørkerull om du skulle søle, og en pute å sitte på. Husk mobillader!

05Tingene dine

Ta vare på sakene dine. ByLAN har ikke ansvar for gjenstander som kommer bort under arrangementet. Erfaringsmessig skjer dette bare svært sjelden, og som oftest fordi ting blir forlagt eller glemt. Ta med en sekk der du putter mobiltelefon, mus, eksterne disker og andre verdifulle smågjenstander når du skal sove eller være borte fra plassen din. Vi samler opp gjenglemte gjenstander av en viss verdi, men tar bare vare på dem i noen dager. Soveposer og klær blir donert til Fretex / Røde Kors i løpet av kort tid. Resten blir kastet.

06Billetten din

Ta vare på billettbåndet du får når du sjekker inn. Mister du båndet, må du kjøpe nytt til full pris.

07Alkohol og rus

Ta ikke med deg alkoholholdige drikker eller rusmidler til ByLAN. Vi har nulltoleranse for rusmidler, og deltakere som overtrer dette vil bli bortvist. Koffeinholdige drikker som selges over disk i Norge er tillatt, som Redbull og Battery. Røyking foregår på egne områder utenfor hallen.

08Strøm

Ikke koble mer enn én PC på strømuttaket i hallen. Strøm er et begrenset gode på ByLAN, og det er ikke kapasitet til vannkokere, bruskjølere eller annet. Hvis du vil koble på en ekstra PC, må du kjøpe en ekstra plass.

09Ta ansvar

Ta ansvar for deg selv. På ByLAN er det ingen som passer på deg og forteller deg at du skal sove eller spise eller at du må passe på tingene dine. (Men hjelp gjerne andre deltakere med å ta vare på seg selv.) Les beskjedene som kommer på storskjermene i hallen, og lytt til meldingene som kommer på PA-anlegget.

10Følg beskjeder

Gjør som crewet sier. De fleste som jobber som crew på ByLAN har vært med lenge, og har også erfaring fra andre dataparty. De gir ikke beskjeder for å være vanskelige, men for at alle som er deltakere skal ha det kjekt. Switcher som dekkes over av klær blir eksempelvis varme og slutter å virke – da mister du og mange andre nett. Strømkretser som overbelastes slik at sikringen går, kan ramme flere hundre deltakere.